Våren 2020 släppte ICA rapporten Matrevolutionen - hållbart matsystem för framtida generationer för att identifiera de förändringsområden med störst potential att göra skillnad och påskynda omställningen till ett hållbart matsystem. I samband med detta startades initiativet ICA Växa, en långsiktig storsatsning på att öka andelen svenskproducerad, växtbaserad mat och gynna innovation inom livsmedelsbranschen.
Att öka andelen växtbaserad mat är nämligen den enskilt viktigaste förändringen för att skapa ett hållbart matsystem. Samtidigt produceras merparten av den växtbaserade maten utanför landets gränser, trots att Sverige har ett av världens bästa jordbruk och är helt självförsörjande på spannmål. ICA Växa syftar därför till att främja konsumtionen, men även produktionen, av mer växtbaserad mat från Sverige - något som kommer vara en stor och viktig del i ICAs nya klimatambition om halverat klimatfotavtryck från kunders inköp av livsmedel till 2030.
ICA Gruppen använder cookies för att webbplatsen ska fungera. De används också för att förbättra din upplevelse och följa upp hur webbplatsen används.
Mer om cookies på ICA Gruppen.
ICA Gruppen använder cookies för att webbplatsen ska fungera. De används också för att förbättra din upplevelse och följa upp hur webbplatsen används. Mer om cookies på ICA Gruppen.