ICA bidrar till ett hållbart matsystem och främja konsumtion och produktion av hållbar mat i hållbara förpackningar. Det innebär fler prisvärda, goda och enkla alternativ som odlats och producerats hållbart, gärna i Sverige.
Våren 2020 släppte vi rapporten ”Matrevolutionen - hållbart matsystem för framtida generationer” som utgick i tillgänglig forskning kring klimat- och näringsmässig hållbarhet i livsmedelssystemet. Målet var att identifiera de förändringsområden där ICA har störst möjlighet att göra skillnad och påskynda omställningen till ett hållbart matsystem för svensk matkonsumtion.
Resultatet var ICA Växa som driver och stöttar innovationer som bidrar till ett Mångfaldsjordbruk där jordbruket får blomstra i takt med den biologiska mångfalden, En svenskare matloop för att återskapa närheten mellan producent och konsument och Hållbar mat som bidrar till både människans och planetens hälsa.
Med ICA Växa vill vi framtidssäkra vårt sortiment med hållbara och hälsosamma innovationer för En God Morgondag. I samverkan med innovatörer, lokala leverantörer och samarbetspartners driver vi utvecklingen mot ett hållbart matsystem.
ICA Gruppen använder cookies för att webbplatsen ska fungera. De används också för att förbättra din upplevelse och följa upp hur webbplatsen används.
Mer om cookies på ICA Gruppen.
ICA Gruppen använder cookies för att webbplatsen ska fungera. De används också för att förbättra din upplevelse och följa upp hur webbplatsen används. Mer om cookies på ICA Gruppen.