Solhaga Stenugnsbageri
Sara och Anders Wennerström, Slöinge
När Sara och Anders Wennerström köpte ett förfallet hus utanför Falkenberg för 14 år sedan, var det med målet att skapa ett charmigt sommarboende. Men i stället väcktes drömmen om ett bageri i ett av uthusen på gården och tre år senare öppnades dörrarna till Solhaga Stenugnsbageri för första gången. Idag är Solhaga både prisbelönt och väletablerat, och paret har hyllats för sin förmåga att kombinera kulturarv med modernt entreprenörskap.
Det var i samband med renoveringen av husen som Sara upptäckte en gammal stenugn och drömmen om att gå från hobbybagare till professionell tog fart. Sara gick en kurs i hantverksbageri och sakta men säkert började visionen om ett bageri och café ta form. Idag arbetar sju heltidsanställda och 20 säsongsanställda på Solhaga, och utöver bageriet har Sara och Anders öppnat både ett systercafé i Falkenberg och en restaurang på gården.