ICA-gruppen


Gå till söksidan
  • Om ICA Gruppen

    Om ICA Gruppen ›

    • Våra värderingar
    • Samhällsengagemang
    • Organisation

    Vår verksamhet

    • Våra bolag
    • Affärsmodell
    • Marknader
    • Varumärke
    • Vår historia

    Mål och strategier

    • Strategi
    • Finansiella mål
    • Hållbarhetsmål

    Bolagsstyrning

    • Styrelse
    • Koncernledning
    • Rapporter
    • Policyer och riktlinjer
    • Revisor
  • Aktuellt
  • Hållbarhet

    Hållbarhet ›

    • Klimatkompensation
    • Sponsring
    • Frågor och svar

    Hållbarhetsstyrning

    • Väsentlighetsanalys
    • Strategier och mål
    • Rapporter
    • Certifieringar och standarder
    • Policyer och riktlinjer
    • Visselblåsartjänst

    Vårt hållbarhetsarbete

    • Miljö
    • Socialt
    • Ansvarsfullt företagande
  • Innovation

    Innovation ›

    • Trender och innovationer
    • ICAx

    ICA Växa

    • Innovation och konceptutveckling
    • Förpackningsutveckling
    • Samverkan och öppen innovation
    • Kontakt
  • Karriär
  • Finansiellt

    Finansiell information ›

    • Koncernreleaser
    • Rapporter och presentationer
    • Aktieprospekt 2024
    • Kalender
    • Prenumerera
    • Kontakt

    Kreditmarknad

    • Obligationsprogram
    • Lån och kreditfaciliteter
    • Grön finansiering
    • Finanspolicy
    • Kreditanalytiker
  • Press

    Pressrum ›

    • Pressmeddelanden
    • Bilder och filmer
    • Sociala medier
    • Frågor och svar
    • Prenumerera
    • Presskontakt
  • Kontakt
    • {{section.Title}}
      • {{subSection.Title}}
        • {{anchor.Title}}
    •  
       
Tillbaka
  • Tillbaka
Pressmeddelanden
2021
16 februari
09:00
  • Release

ICA och Mycorena samarbetar för att testa svenskt mykoprotein

ICA Sverige och foodtech-pionjären Mycorena samarbetar för att testlansera ett nytt svenskt mykoprotein på marknaden. Mykoprotein är ett svampbaserat protein som kan användas till en rad olika livsmedelsprodukter. Samarbetet är en del av initiativet ICA Växa som har som mål att främja både konsumtion och produktion av svensk växtbaserad mat.

ICAs Växa-initiativ är en viktig del i ICAs nya klimatambition om halverat klimatfotavtryck från kunders inköp av livsmedel till 2030. ICA vill bidra till bättre förutsättningar för ett hållbart livsmedelssystem, genom att bland annat samarbeta med aktörer i hela värdekedjan, stärka svenska innovationer och hitta nya lösningar för att öka mängden lokalproducerade hållbara produkter för konsumenterna.

- Vi är väldigt nyfikna på mykoproteinet och glada över att utforska möjligheterna tillsammans med Mycorena. Genom en ökad samverkan i värdekejdan kommer vi att snabbare kunna utveckla, utvärdera och lära oss och därmed förkorta tiden till vi har en vara på hyllan, säger Sofia Olsson, chef för innovation och konceptutveckling på ICA Sverige.

I ett första steg handlar samarbetet om att testa och bygga insikter om mykoproteinets framtid i olika produkter på den svenska marknaden. Under 2021 kommer Mycorena lansera en testprodukt i utvalda ICA-butiker för att utvärdera marknadspotentialen och möjligheten att ta konceptet vidare för en större lansering.

- Vi är mycket glada över att ICA stöder oss på vår resa för att bygga ett hållbart livsmedelsföretag. Vi ser ICA som en innovativ aktör inom livsmedel och handel, som vill ligga i framkant av konsumenttrender och skapa framtidens mat. Genom detta samarbete kommer vi att utveckla och testa nya produkter med Promyc som huvudingrediens. ICA har stor marknadsinsikt och vi ser vi fram emot att nå ut till fler konsumenter, säger Ebba Fröling, projektledare och operativ chef på Mycorena.

Om ICA Växa

Läs mer: https://www.icagruppen.se/ica-vaxa

Om Mycorena

Mycorena strävar efter att bli ett globalt proteinvarumärke och att tillsammans med livsmedelsföretag, lansera nya co-brandade produkter. De har utvecklat en patenterad process för att producera och förädla veganskt mykoprotein. Produkten (Promyc) har en neutral smak och en köttliknande konsistens. Produkten produceras lokalt och består av ett komplett protein vilket gör den till ett både hälsosamt och hållbart alternativ.

För mer information

ICA Gruppens presstjänst
Telefon: +46 (0)10 422 52 52
ica.se, icagruppen.se

2021 16 februari 09:00
  • Release

Om ICA Gruppen

  • Vår verksamhet
  • Aktuellt
  • Vårt hållbarhetsarbete
  • Finansiellt
  • Kontakt

Om ICA Gruppen

  • Vår verksamhet
  • Aktuellt
  • Vårt hållbarhetsarbete
  • Finansiellt
  • Kontakt

Hitta direkt

  • Jobba hos oss
  • Press
  • Rapporter
  • Information för leverantörer
  • Frågor och svar
  • Kundservice

Hitta direkt

  • Jobba hos oss
  • Press
  • Rapporter
  • Information för leverantörer
  • Frågor och svar
  • Kundservice

Aktuellt

  • Samhälle Nyckeln till hållbara samhällen är samarbeten mellan näringsliv, myndigheter och organisationer
  • Hållbarhet Foodtechbolagen som vill revolutionera branschen
  • Näringsliv Matbutikens viktiga roll för svensk köttkonsumtion

Aktuellt

  • Samhälle Nyckeln till hållbara samhällen är samarbeten mellan näringsliv, myndigheter och organisationer
  • Hållbarhet Foodtechbolagen som vill revolutionera branschen
  • Näringsliv Matbutikens viktiga roll för svensk köttkonsumtion

Säkerhet och integritet

  • Behandling av personuppgifter
  • Cookies
  • Användarvillkor

Säkerhet och integritet

  • Behandling av personuppgifter
  • Cookies
  • Användarvillkor
Kolonnvägen 20
169 70 Solna

Vi använder cookies

ICA Gruppen använder cookies för att webbplatsen ska fungera. De används också för att förbättra din upplevelse och följa upp hur webbplatsen används.
Mer om cookies på ICA Gruppen.

Anpassa kakor

Välj cookies

ICA Gruppen använder cookies för att webbplatsen ska fungera. De används också för att förbättra din upplevelse och följa upp hur webbplatsen används. Mer om cookies på ICA Gruppen.

Dessa cookies kan du inte stänga av. De behövs för att webbplatsen ska fungera.

Dessa hjälper oss att ge dig en bättre upplevelse på webbplatsen. Det är cookies som kan placeras av oss eller en tredjepartsleverantör som har funktioner som vi använder på vår webbplats.