ICA-gruppen


Gå till söksidan
  • Om ICA Gruppen

    Om ICA Gruppen

    • Aktuellt på ICA
    • Våra värderingar
    • Samhällsengagemang
    • Organisation

    Vår verksamhet

    • Våra bolag
    • Affärsmodell
    • Marknader
    • Varumärke
    • Vår historia

    Mål och strategier

    • Strategi
    • Finansiella mål
    • Hållbarhetsmål

    Bolagsstyrning

    • Styrelse
    • Koncernledning
    • Rapporter
    • Policyer och riktlinjer
    • Revisor
  • Hållbarhet

    Hållbarhet

    • Klimatkompensation
    • Sponsring
    • Frågor och svar

    Hållbarhetsstyrning

    • Väsentlighetsanalys
    • Strategier och mål
    • Rapporter
    • Certifieringar och standarder
    • Policyer och riktlinjer
    • Visselblåsartjänst

    Vårt hållbarhetsarbete

    • Miljö
    • Socialt
    • Ansvarsfullt företagande
  • Innovation

    Innovation

    • Trender och innovationer
    • ICAx

    ICA Växa

    • Innovation och konceptutveckling
    • Förpackningsutveckling
    • Samverkan och öppen innovation
    • Kontakt
  • Karriär
  • Finansiellt

    Finansiellt

    • Koncernreleaser
    • Rapporter och presentationer
    • Aktieprospekt 2024
    • Kalender
    • Prenumerera
    • Kontakt

    Kreditmarknad

    • Obligationsprogram
    • Lån och kreditfaciliteter
    • Grön finansiering
    • Finanspolicy
    • Kreditanalytiker
  • Media

    Media

    • Nyheter
    • Bilder och filmer
    • Sociala medier
    • Frågor och svar
    • Prenumerera
    • Presskontakt
  • Kontakt
    • {{section.Title}}
      • {{subSection.Title}}
        • {{anchor.Title}}
    • We need this for bottom space on iPhone
       
       
Tillbaka
  • Tillbaka
Nyheter
2019
28 januari
09:00
  • Release
  • vegetarisk schnitzel med ljummen potatissallad
  • fiskish med remouladsås, potatismos och citronmarinerad lök

ICA storsatsar på vego och tar hjälp av kunderna med produktutveckling

För att möta den ökade efterfrågan på vego* planerar ICA att lansera cirka 50 nya vegoprodukter under kommande år. ICA har även startat en Facebookgrupp för vegoentusiaster där medlemmarna får vara med och utveckla ytterligare en produkt som också ska lanseras under året.

vegetarisk schnitzel med ljummen potatissallad

De senaste åren har ICAs försäljning av vegoprodukter, både frysta och färska, ökat med cirka 20 procent årligen. Det stora intresset syns också på receptsök på ica.se som är Sveriges största receptsajt. Under 2018 ökade besöken till vegorecept med nära 30 procent jämfört med året innan och bland de populäraste recepten i kategorin finns exempelvis halloumistroganoff, lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor samt dhal – indisk linsgryta.

Bland de 50 vegoprodukter som planeras att lanseras under året finns till exempel fisk-ish filé, panerad halloumi-burgare och en ny serie med frysta grönsaksbaserade produkter.

- Det finns ett stort intresse för vegoprodukter och vi ser att det ökar i hela landet och allra mest i södra Norrland. Vi vill göra det enklare att välja vego och vi hoppas att vårt växande sortiment inspirerar till att äta det mer och oftare. De främsta anledningarna till att många väljer vego idag är av hälso- och hållbarhetsskäl, säger Sara Rosendahl, kategoriansvarig färsk vego på ICA.

Vegoentusiaster bjuds in till produktutveckling
ICA har startat Facebookgruppen ”Bäst på vego?” för att fånga upp det stora engagamang som finns bland vegoentusiaster och ta hjälp i produktutvecklingen.

- Syftet är att tillsammans med gruppen inspirera, diskutera, tipsa och ge varandra idéer kopplade till vegomat. Deltagarna bjuds även in till att vara med och utveckla nästa vegoprodukt. Det vinnande bidraget presenteras vecka 8 och produkten tas fram under 2019. Följarna i Facebookgruppen kommer kunna följa processen från idé till att den finns på butikshyllan, säger Sara Rosendahl.

* Med begreppet vego menas vegetariskt, lakto-ovo-vegetariskt och veganskt.

Läs mer om ICAs vegosortiment på ica.se/vego

För mer information
ICAs presstjänst, telefon: 010 422 52 52

2019 28 januari 09:00
  • Release
  • vegetarisk schnitzel med ljummen potatissallad
  • fiskish med remouladsås, potatismos och citronmarinerad lök

Om ICA Gruppen

  • Vår verksamhet
  • Aktuellt på ICA
  • Vårt hållbarhetsarbete
  • Finansiellt
  • Kontakt

Om ICA Gruppen

  • Vår verksamhet
  • Aktuellt på ICA
  • Vårt hållbarhetsarbete
  • Finansiellt
  • Kontakt

Hitta direkt

  • Jobba hos oss
  • Media
  • Rapporter
  • Information för leverantörer
  • Frågor och svar
  • Kundservice

Hitta direkt

  • Jobba hos oss
  • Media
  • Rapporter
  • Information för leverantörer
  • Frågor och svar
  • Kundservice

Senaste nyheter

  • 2025-05-23 Ny undersökning: Starkt stöd för svensk livsmedelsförsörjning – men lågt förtroende för beredskapen
  • 2025-05-20 Kommuniké från ICA Gruppens årsstämma 2025
  • 2025-05-19 Ökad otrygghet i dagligvaruhandeln – ICA vill se krafttag mot brott och bättre lokal samverkan

Senaste nyheter

  • 2025-05-23 Ny undersökning: Starkt stöd för svensk livsmedelsförsörjning – men lågt förtroende för beredskapen
  • 2025-05-20 Kommuniké från ICA Gruppens årsstämma 2025
  • 2025-05-19 Ökad otrygghet i dagligvaruhandeln – ICA vill se krafttag mot brott och bättre lokal samverkan

Säkerhet och integritet

  • Behandling av personuppgifter
  • Cookies
  • Användarvillkor

Säkerhet och integritet

  • Behandling av personuppgifter
  • Cookies
  • Användarvillkor
Kolonnvägen 20
169 70 Solna

Vi använder cookies

ICA Gruppen använder cookies för att webbplatsen ska fungera. De används också för att förbättra din upplevelse och följa upp hur webbplatsen används.
Mer om cookies på ICA Gruppen.

Anpassa kakor

Välj cookies

ICA Gruppen använder cookies för att webbplatsen ska fungera. De används också för att förbättra din upplevelse och följa upp hur webbplatsen används. Mer om cookies på ICA Gruppen.

Dessa cookies kan du inte stänga av. De behövs för att webbplatsen ska fungera.

Dessa hjälper oss att ge dig en bättre upplevelse på webbplatsen. Det är cookies som kan placeras av oss eller en tredjepartsleverantör som har funktioner som vi använder på vår webbplats.